Sosyal ve Sportif Alanlar

KAPALI YÜZME HAVUZU

Havuzumuzun kullanımında üst seviyede sağlık kuralları uygulanmakta, suyun kalitesi ve hijyenik durumu periyodik olarak kontrol edilmekte ve su mümkün olan en kısa zaman aralıklarıyla değiştirilmektedir. Soyunma odalarımız ve duş kabinlerimizde öğrencilerin havuza giriş ve çıkışlarında öğretmenler yardımcı olmaktadır.

SPOR SALONU

Beden Eğitimi derslerinin yanı sıra voleybol, basketbol ve diğer spor etkinlikleri spor salonumuzda sağlıklı bir şekilde yürütülmektedir. Kız ve erkek soyunma odaları öğrencilerimizin rahat bir şekilde giyinmelerine olanak sağlamakta, ısıtma ve soğutma sistemleri, tribünler, öğretmen odası ile de rahat bir çalışma ortamı sağlanmaktadır. Tüm sportif aktiviteler ve dersler branş öğretmenlerimiz rehberliğinde spor salonunda uygulanmaktadır.

SOSYAL ETKİNLİK ÇADIRI

Sosyal etkinlik çadırı, öğrencilerimizin masa tenisi sporunu tanımaları, sevmeleri, farklı branşlarda beceri elde etmeleri amacıyla kurulmuştur. Masa tenisinin dışında ritmik dans aktiviteleri ve diğer derslerde ihtiyaç duyulması halinde de kullanılabilinmektedir. Öğrencilerimizin severek vakit geçirdikleri sosyal etkinlik çadırımız her türlü kullanıma uygun olarak hazırlanmıştır.

MİNİ GOLF SAHASI

2011-2012 eğitim-öğretim yılında hizmete soktuğumuz yeni golf sahası ile Ege Bölgesinin golf sahası olan tek özel okulu olma ünvanını kazanarak yine bir ilke imza attık. 2010 – 2011 Eğitim Öğretim yılında okul bahçesinde faaliyete geçirilen golf sahası öğrenciler ve veliler tarafından büyük ilgi gördü. Öğrencilerimiz sosyal etkinlik günlerinde, Beden Eğitimi derslerinde ve spor okulu günlerinde de golf sahasından faydalanabilmektedirler. Sağlık açısından çok faydalı olması ile birlikte, 7’den 77‘ye herkesin oynayabileceği, partnere gerek duyulmadan kendi başınıza oynayabileceğiniz ve sadece sahaya karşı mücadele edebileceğiniz tek spordur.

OKUL BAHÇESİ

Okulumuz şehir dışında bulunmasının katkısıyla geniş bir alan içerisinde bulunmaktadır. Okul bahçemiz çocuklarımızın yaşayarak ve eğlenerek öğrenmeleri, ara zamanlarını daha eğlenceli bir şekilde geçirebilmelerine olanak sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.

Bunun yanında bahçemizin müdavimleri arasında yer alan tavus kuşları, tavşanlar, kaz ve ördeklerde çocuklarımız için hem bir eğlence kaynağı hem de hayvan sevgisinin aşılanmasında önemli rol oynamaktadır. Yeşil alanların bolluğu, oyun parkı, oyun sahası, okul bahçesi içinde yer alan kantinimizle öğrencilerimiz boş zamanlarını ve teneffüslerini sıkılmadan geçirebilmektedirler.

OYUN SAHASI

Öğrencilerimizin ara zamanlarında okul bahçesi içinde top oyunlarını oynamalarına izin verilmemektedir. Küçük öğrencilerimizin zarar görmemeleri için basketbol gibi oyunlar oyun sahası içerisinde oynanabilmektedir. Bu tür oyunların dışında tenis dersleri de bu saha içerisinde uygulanmaktadır. Beden eğitimi derslerinde ve dersı dışı aktivitelerde öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde çalışmalarını yaptıkları oyun sahası farklı amaçlar doğrultusunda da kullanılabilinmektedir.

OYUN PARKI

Anasınıfı öğrencilerimiz başta olmak üzere ilkokul öğrencilerimizin kas gelişimlerini destekleyici, birlikte oyun oynayabilme ve paylaşma duygularını arttırmak amacıyla çocuklarımız oyun parkından faydalanmaktadırlar.