Kapalı Yüzme Havuzu

KAPALI YÜZME HAVUZU

Profesyonel İnsan Olmak İçin, Hayatın Her Aşamasında Amatör Sporcu Olmak Gerekir, düşüncesiyle, yoğun bir şekilde uygulanan spor aktivitelerimize bir yenisini daha ekleyerek bu sene inşa edilen havuzumuzda yüzme derslerine başladık. Yüzme eğlence ve egzersizi bünyesinde barındıran sağlıklı, herkes tarafından kolaylıkla yapılabilecek bir aktivitedir. Yüzme sporunda bütün kas gruplarının maksimum düzeyde faaliyet gösterdiği herkesçe bilinen bir gerçektir.

Okulumuzda Yüzme Derslerimiz Beden Eğitimi dersleri programının içine yerleştirilmiş olup haftada 2 ders saatini kapsamaktadır. Yüzme becerisi yeni hareket imkanları sağladığı gibi tehlikelerden de korur. Çocuklar suya ne kadar erken alışırlarsa, o kadar iyi olur. Yüzmeye başlamanın en uygun yaşı 5 ile 8 arasıdır. Ayrıca yüzme, yetenekleri, özgüveni ve bağımsızlık duygusunu da geliştirir. Yüzme tüm kasların ahenkle hareket etmesini sağlarken, kol ve göğüs kaslarını canlandırır. Kuvvet ve zindelik kazandırır, kalbi güçlendirir, dolaşımı düzenler, vücut direncini yükseltir. Tüm vücudun aktif bir biçimde aynı anda çalışmasının yanında, insan yatay konumda olduğu için kan dolaşımı diğer sporlara göre daha kolay gerçekleşir.

Yüzme psikolojik açıdan çocukta kendine güven, konsantrasyon, güçlü iletişim, stres gibi kavramları pozitif anlamda dengeler. Okulumuzda yüzme derslerimiz, deneyimli yüzme antrenörleri eşliğinde ve öğrencilerin yaş seviyelerine uygun temel yüzme tekniğinin öğretildiği bir uygulamadır. Ayrıca hafta sonlarında 4 ile 14 yaş arası öğrencilere yüzme kursları verilmektedir. Herkes yüzmeyi öğrenebilir ancak süreci sizin korku şiddetiniz, spor geçmişiniz ve yetenekleriniz belirleyecektir. Yüzme derslerimizde tüm öğrencilerimizi ilk olarak " hoş geldin "grubuna alırız. Buna bir nevi hazırlık grubu diyebiliriz. Burada; öğrencilerimizin "suyla tanışması" amaçlanmaktadır. Su duygusunu geliştirerek, korkusu olan öğrencilerin "suyla barışmaları" sağlanmaktadır. Hazırlık sınıfını geçebilen öğrenciler teknik öğrenmeye başlayacakları asıl gruplara alınırlar. Bu öğrencilerin her biri aynı seviyede olduklarından, eğitim hızlı bir şekilde aksamadan ve herkese yarayacak şekilde devam eder.

Havuzumuzun kullanımında üst seviyede sağlık kuralları uygulanmakta, suyun kalitesi ve hijyenik durumu periyodik olarak kontrol edilmekte ve su mümkün olan en kısa zaman aralıklarıyla değiştirilmektedir. Soyunma odalarımız ve duş kabinlerimizde öğrencilerin havuza giriş ve çıkışlarında öğretmenler yardımcı olmaktadır.