DÜNÜMÜZ

1991 yılı Eylül'ünde başladı Özel Başak Koleji eğitim-öğretime. Otuz öğrenciyle, şehir içinde bir apartmanda. Küçücük bahçede mutluydu çocuklarımız, ışıl ışıl gözlerde öğrenme isteği parlıyordu. İki yıl orada bilgimizi ve sevgimizi büyüttük.

BUGÜNLERE GELİŞİMİZ

1993-94 öğretim yılında kendi binamızdaydık. Kocaman bahçemiz vardı. Daha huzurlu ve güvenliydik. Yeni binamıza taşındıktan bir süre sonra Sn. Nahit MENTEŞE okulumuzu ziyaret etti. Eksiklerimiz vardı. Örneğin kalorifer tesisatı tam anlamıyla tamamlanmamıştı. Umutsuzca sordu: "Nasıl ısınacaksınız?" Yanıtladık; "bizim sevgimiz sıcacık tutar çocuklarımızı". Tabi bu bir espriydi. Ama bununla ilk ve gerçek vizyonumuzu açıklamıştık. Sevgi, başarı için dayanılacak en güçlü araçtı. Bu araç ki bizi amaçlarımıza ulaştıracaktı.

BUGÜNÜMÜZ

1997'de ilköğretim I. Kademe açıldı Başak Koleji bünyesinde. Amaç; anasınıfından üniversiteye öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmekti. Başardık da... Halk Oyunlarında ilkleri biz gösterdik Aydın'a. En iyi hocalarla çalıştık, gösteriler yaptık. İtalya'da Pescara Festivaline davet edildik. Başak Kolejini ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettik. Resim yarışmalarında tüm ödüller bizim oldu. Türkiye birincilikleri, yurt dışı ödülleri aldık. Anglia Sınavlarında çocuklarımızın tümü en üst düzeyde sertifikalar aldılar. Liseyi bitirenler amaçlarına ulaşıp, istedikleri bölümlere girdiler.